Dünya’nın Kaderini Değiştirecek İken Kaybolan 4 Önemli Buluş
Starlite
Bir kimyager olan Maurice Ward tarafından 1980 yılında icat edildi. Çok sağlam bir yapıya sahip olan starlite’ın nükleer patlamalara karşı bile dayanıklı olduğu söyleniyordu. Yapılan bir deneyde çiğ bir yumurta Starlite ile kaplanıp 1.200°C sıcaklığa maruz bırakıldı… Fakat yumurta pişecek kadar bile ısınmadı. Starlite, başta hükümetler olmak üzere bir çok kişinin ilgisini çekti fakat ticari amaçla satışa çıkmasına fırsat kalmadan Kimyager Maurice Ward’ın ölmesiyle beraber bu garip kimyasal formül kayıplara karıştı.
Sloot Dijital Kodlama
90’lı yılların sonunda Jan Sloot ismindeki Hollandalı bir teknisyen, veri sıkıştırma teknolojisinde devrim niteliğinde bir buluşa imza attı. Sloot’un bu kodlama sistemine göre birkaç gb büyüklüğündeki veri, sistem ile yalnızca 8 kb boyutuna düşebiliyordu. Bu sistemin tamamen kodlanıp son hali almasına sadece 2 gün kala, Sloot evinin bahçesinde kalbine ateş edilerek öldürülmüş bulundu. Kodladığı sistem ise asla kurtarılamadı. Çünkü kodların barındırdığı bellek, Sloot’un ölümünden hemen sonra kullanılmayacak şekilde zarar görmüştü.
Ogle Karbüratör
Bir oto tamircisi olan Tom Ogle, 1970’li yıllarda arabanın yakıt verimliliğini arttıran bir alet icat etti. Medyaya yaptığı bir gösteride 320km’yi 7,5 lt yakıtla tamamladı. Petrol şirketleri Ogle’ye bu aletten üretip satmaması için milyonlarca dolar teklif etti. Ancak Ogle İdealleri doğrultusunda tüm teklifleri reddetti çünkü Ogle’ın en büyük hayali kendi arabasını üretmekti. Tom Ogle, 1981 yılında faili meçhul bir cinayete kurban gitti. Vurularak öldürülen Ogle’ın icadına ise ne olduğu bilinmiyor.
Tesla Kulesi
Tesla’nın hayatı boyunca en büyük amaçlarından biri elektriği herkes için ulaşılabilir kılmaktı. Bu amaç için öncelikle elektriği kablosuz olarak transfer etmeyi planlamıştır. Tesla’ya göre enerjinin kablosuz aktarımı çok yüksek frekanslarda mümkün olabilirdi.
Diğer yazılarımızı okumak için tıklayınız.