Yem Çuvalı Modası

1930’larda büyük buhran döneminin moda akımı. Bu moda varlığın değil yokluğun yarattığı bir çuval modası…

Yem Çuvalı Modası

1929’da başlayıp ve 1930’lu yıllar boyunca devam eden Büyük Buhran Dönemi, Amerikan halkının hayatını çok zorlaştırdı. Dünya üzerinde yaşanmış en büyük ekonomik kriz olarak biliniyor. Bu dönemde halk yiyecek ve giyecek bulmakta zorlanmaktaydı.

Kuzey Amerika ve Avrupa ülkelerini ekonomik bunalıma sokan, insanların önceliklerini bir hayli değiştirdi. Halklar hayatta kalabilmek için iktisatlı davranmak, israftan kaçmak zorunda olduğunun bilincindeydi.

Bu dönemde bazı un fabrikaları un çuvallarını renkli desenlerde,  üretmeye ve unlarını bu şekilde satmaya başladı. Bunun nedeni ise yoksul annelerin çocuklarına un çuvallarından giysi diktiğini öğrenmeleriydi. Şirketler bu yoksulluktan dolayı modaya uygun yem çuvalları üretti. Modaya uygun yem çuvalları her geçen gün kumaş elbiselerin yerini aldı.

Un çuvallarının üzerinde çocukların seveceği eğlenceli çizimler vardı ve bu boya yıkansa da asla çıkmıyordu. Un çuvalları giymek zorunluluktan ortaya çıkan bir modaydı ve o dönemde birçok kişinin hayatta kalma savaşını temsil ediyordu

Hatta un üreticileri çuvalların üzerine insanların onları nasıl kıyafete dönüştürebilecekleri hakkında talimatlar da basıyordu Bu talimatlar silinebilir mürekkeplerle yazılmıştı ve yıkandıktan sonra silinebiliyordu.

Zamanla şirketler de çuval modası için farklı ve ilgi çekici tasarımlarda çuvallar üretmeye başladılar ve reklamlarla bunu yeni bir moda akımına çevirmeyi başardılar.

 

Diğer yazılarımızı okumak için tıklayınız.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
4
Tags:
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments