Yabancı Ülkelerde Normal Olarak Karşılanan Çılgınlıklar

  • Home
  • İnceleme
  • Yabancı Ülkelerde Normal Olarak Karşılanan Çılgınlıklar
Her ülkenin diğer kültürlere tuhaf ve şok edici gelebilen kendi kanunları gelenekleri kuralları vardır. Gelin beraber yabancı ülkelerde normal olarak karşılanan çılgınlıkları inceleyelim.

Yabancı Ülkelerde Normal Olarak Karşılanan Çılgınlıklar

1.Meksika

Ağaçla evlilik

Meksika’daki çoğu kadın erkeklerden vazgeçip ağaçla evleniyor. Gelinlikleriyle ağaçların yanında poz veren kadınlar, ağaçlara sonsuza dek bağlı olacaklarını vaat ederek gövdelerini öpüyorlar.

Daha önce de Perulu çevreci aktivist Richard Torres, ikinci kez ağaçla evlenerek çevre sorunlarına dikkat çekmiş, ortaya ilginç görüntüler çıkmıştı.

2.Hindistan

Hindistan'da köpekle evlilik

Hindistan’da yedi yaşını dolduran kızlar bir köpekle evlendiriliyor. Nedeni ise kız çocuğunun evlenene dek köpek tarafından korunacağına inanılması.

3.Nepal

kumari

3-5 yaşında özel bir heyet tarafından seçilen, bırakın çocuğu bir yetişkinin bile aklına gelmeyecek korkunçlukta testlere tabi tutulan bu çocuklardan en başarılı olanı Tanrıça Taleju’nun yeryüzündeki gölgesi olarak kabul ediliyor, Kumari olarak seçiliyor ve seçildiği andan itibaren ilk adetini görene kadar yaşayan tanrıça olarak Nepal halkı tarafından saygı ile anılıyor.

4.Güney Kore

Güney Kore’de yeni doğan bebek 1 yaşında kabul edilir. Doğumdan önce çocuğun cinsiyetini öğrenmek yasaktır.

5.Çin

Kazılan çukurlara tuvaletlerini yapıyorlar ve tuvaletler inanılmaz pis. Bazı kamu tuvaletlerinde kapı bile yoktur.

6.Bolivya

Bolivya’daki kadın güreşçiler izleyenleri hayrete düşürüyor. Rengarenk geleneksel kıyafetleri, melon şapkaları ve deri ayakkabıları ile ringde zıplıyor, takla atıyorlar. Bolivya’nın El Alto şehrindeki bu cesur kadınların yaptığı spor, Cholito Güreşi diye biliniyor.

7.İtalya

Normalde son derece sakin bir hayata sahip olan bu yerde yılda bir gün çılgın bir festival gerçekleştiriliyor ve ülkenin pek çok yerinden insan bu festivale katılmak için buraya geliyor.

Herkesin birbirine var gücü ile portakal fırlattığı Portakal Savaşı Festivali’nde tonlarca portakal kullanılıyor. Savaş; 1194 yılında, Swabia’nın Kutsal Roma İmparatoru Frederick’e karşı yapılan ortaçağ ayaklanmasının mecazi bir tasviri.

Festival’de maskeli ve zırhlı adamlar; caddeler, bazen kalınlığı 30 cm.yi bulan, ezilmiş portakaldan bir halıyla kaplanana kadar, kendilerine aynı şekilde karşılık veren kalabalığa portakal fırlatıyor.

8.Nauru

 

Nüfusunun %95`inin aşırı kilolu olması sebebiyle, küçük bir ada ülkesi olan Nauru dünyanın açık ara en şişman ülkesi. Obezitenin sebebi bizzat batı`nın fast food yiyecek kültürünün ülkeye hızlı bir giriş yapması.

9.Endonezya

Endonezya’daki Sundalılar bazen tabak yerine muz yaprağı kullanır. Aynı gelenek başka sıcak ülkelerde de görülebiliyor.Fakat Endonezya’nın bazı bölgelerinde muz yaprağı bir çok insanın yiyebileceği tabak olarak kullanılabiliyor.

10.Çin

Bir apartmanın ortasından geçen tren hattı durağı dünyada bir ilke imza atıyor. Şehrin yamaca kurulu olması sebebi ile oluşturduğu olumsuzluklar göz önünde bulundurularak tasarlanan tren, apartman sakinlerinin 7 dakikada bir tren sesi duymasına sebep oluyor.

 

 

Diğer yazılarımızı okumak için tıklayınız.

 

 

 

 

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
21
Tags:
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments