KAFKAOKUR & OT DERGİ İNCELEMESİ

  • Home
  • Dergi
  • KAFKAOKUR & OT DERGİ İNCELEMESİ

Merhabalar değerli okuyucularım. Sizler için KAFKAOKUR&OT dergi inceleme yazısı hazırladım. Keyifli okumalar dilerim.

KAFKAOKUR

dergisi

Okuduğum ilk dergiydi ve yeni bir okuma alanı, yeni bir maceraydı benim için. Harika kapak resimleriyle uzun zamandır vitrinlerde gözüme çarpıyordu Kafka Okur, bir gün okurum diyerek yoluma devam ediyordum. Ta ki dün sabah bayram alışverişi için gittiğim bir marketten tam çıkarken tekrar gözüme ilişti harika kapağıyla… Bu seferde Einstein bana dil çıkarıyordu. Bu sefer dönüp gidemedim, önümüzde bir sokağa çıkma yasağı vardı ve bu sıkıcı sürece Einstein renk verebilirdi ve bir tane aldım.

46 sayfalık Mayıs sayısını bir solukta okudum, bayramı bekleyemedim. Keşke çok daha önceden dergi okumaya başlasaydım diye kendime kızmadım değil. Albert Einstein’ ın bilim yolunda geçen zorlu hayat hikayesi ile başlayan dergi, şiirler, kısa hikayeler ve günümüzün en güncel konusu olan Covid -19 hakkındaki aydınlatıcı yazılarıyla devam ediyor, herkese tavsiye ederim. Şimdi yine gidiyorum bu sefer başka dergilerde alacağım. Bundan sonra her ay Kafka Okur’u da okumaya devam edeceğim. Mayıs 2020 sayısının da benim dergiye başlayışım açısından özel bir yeri olacaktır.

OT DERGİSİ

dergi

Abi Bana Bi Ot Ver!!

Kafka Okur’dan sonra şimdi de Ot dergisi…
Dergi okumaya hızlı bir şekilde başladım. Bu akşam itibariyle de Kafa dergisiyle devam edeceğim.
Ot dergisi de diğerleri gibi gözlerimize aşina…
Kitapçıların vitrinlerindeki amiral gemilerinden, mizahın, edebiyatın soluk aldığı, kalem oynattığı, gündeme dair zarif dokunuşların hissedildiği bir mecra…
Mayıs-Haziran sayısı da bu teşbihleri kanıtlar nitelikte..
Sayfayı çevirdiğimizde bizi Albert Camus karşılıyor.  Onun absürt diye tanımladığı hayatı, Korona günlerinde tekrar gündeme gelen Veba adlı eseri, Nobel edebiyat ödülünü alması, yine erken yaştaki kendisinin ifadesiyle absürt ölümü.
Albert Camus, hayatın anlamsızlığını vurgulamaktadır. Ölümün olduğu bu anlamsız hayatta bütün bu debelenmemizin sebebi nedir? diye sorarak bizleri düşünceye sevk etmektedir.
Derginin devamında Ahmet Hamdi Tanpınar ile Orhan Veli Kanık’ı bir kayıkta görüyoruz. Dostluğun zarif bir hatıra fotoğrafı…
Ahmet Hamdi Hoca, Orhan Veli onun öğrencisi ve zamanla dostluğa terfi eden güzel muhabbet.
Sonra aniden bir Ankara polisiyesinde buluyoruz kendimizi. Karşımızda tabi ki Behzat Ç.  Yine karanlık yerlerde, karanlık hayatların kavgalarında, absürtlüğünde ve sahnede bir kadın. Acaba aralarında neler oldu?
İşte bu şekilde heyecanla devam ediyor. Hepsini yazmak isterdim ama bu bir köşe yazısı değil. Belki bir gün onu da yazarım.
Devamında Arzum Onan ve Haluk Levent Ahbap platformu hakkında yapılan röportajlar…
Polisiyenin önemli isimlerinden Adger Allen Poe’nun zorlu hayatı ve ölümünden sonra kavuştuğu ün. Şarap tadımıyla ilgili renkli bir yazı ve yaşadığımız korona günlerinde evde yapılabilecek 50 öneri yer alıyor.
Keyifle okuyacağınız bir sayı sizi bekliyor, herkese iyi okumalar ??

 

BERK ÖZER

 

Diğer inceleme yazılarımızı okumak için tıklayınız.

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Tags:
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
1 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] KAFKAOKUR & OT Dergi incelemesi yazımızı okumak için tıklayınız. […]