Doğru Sandıklarınızı Unutun: Mandela Etkisi

  • Home
  • Gündem
  • Doğru Sandıklarınızı Unutun: Mandela Etkisi

 

Doğru olduğundan emin olduğunuz bir bilginin aslında tamamen yanlış olduğunu , üstelik bu konu hakkında yalnız olmadığınızı sizinle birlikte binlerce hatta milyonlarca insanın da bu yanlış bilgiye sahip olduğunu düşünün. Birçok örneği bulunan bu durum sizce de garip değil mi ? Bu yazımızda ilgili durumun çıkış kaynağını , bazı örnekleri ve ortaya atılan teorileri sizlerle birlikte inceleyeceğiz. Bahsetmiş olduğumuz bu durumun adı Mandela Etkisidir.

Mandela Etkisi

mandela

Doğru olduğundan emin olduğunuz bir bilginin aslında tamamen yanlış olduğunu , üstelik bu konu hakkında yalnız olmadığınızı sizinle birlikte binlerce hatta milyonlarca insanın da bu yanlış bilgiye sahip olduğunu düşünün. Birçok örneği bulunan bu durum sizce de garip değil mi ? Bu yazımızda ilgili durumun çıkış kaynağını , bazı örnekleri ve ortaya atılan teorileri sizlerle birlikte inceleyeceğiz.

Bahsetmiş olduğumuz bu durumun adı Mandela Etkisidir. Adının Mandela Etkisi olmasının sebebi ise durumun çıkış kaynağına dayanır. 2013 yılında hayatını kaybeden  Nelson Mandela’nın aslında pek çok insan tarafından 80’lerde hapiste  vefat ettiğinin zannedilmesinin fark edilmesiyle bu durum ortaya çıkmıştır. Oysaki Mandela hapisten çıkmış hatta bir süre devlet başkanlığı bile yapmıştır.

Mandela Etkisinin birçok ilginç örneği mevcuttur. Dünyaca ünlü Monopoly kart oyununu çoğunuz bilirsiniz. Şimdi bu kart oyununun simgesi olan takım elbiseli amcayı düşünün. Peki bu amcanın gözündeki merceği ? Hayal ederken onu da düşündünüz mü? Cevabınız hayır ise hiçbir problem yok. Eğer ki düşündüyseniz , Mandela sizi de etki altına almış demektir.

 

 

Diğer bir meşhur örneği ise çizgi film karakteri olan Pikaçu. Aynı şekilde Pikaçuyu da kafanızda canlandırmaya çalışın.

 

 

 

Peki sizce hangisi gerçek Pikaçu? Birçok insan Pikaçunun kuyruğunun ucunun siyah olduğunu düşünse de orijinalinde kuyruğu tamamen sarıdır. Bu da Mandela Etkisinin bir örneğidir.

Sizce de bu durum sadece beynimizin bize oynadığı bir oyun mu? Yoksa bizim bilmediğimiz fakat bizi derinden etkileyen başka sebepler mi var? Bu konuda ortaya atılan birkaç ilginç komplo teorisi mevcuttur. Bu teorilerinden biri reenkarnasyondur. Reenkarnasyona teorisine göre bu yanlış algılarımız önceki yaşamımızdan aklımızda yer etmiş bir dejavudur. Diğer bir teori ise paralel evren çakışma teorisidir. Bu teoriye göre birden fazla paralel evren var ve  bu evrenlerin hepsinde biz varız. Gerçekleşen olayların hepsi bu evrenlerde aynıdır fakat bu olayların irdelendiği zaman görülebilecek farkları vardır.

 

 

 

Diğer gündem yazılarımızı okumak için tıklayınız.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
821
Tags:
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments